sobota 5. listopadu 2016

Na vlnách

Balancovali jsme nejistě v malé kocábce na vrcholu lámající se vlny. Sklouzli jsme se po vlně dolů, vstříc další, se kterou jsme se prudce srazili, až vystříkla voda vzhůru a zmáčela nás od hlavy až k patě, jako na atrakci v zábavním parku.
Velryba nám stále unikala.
Připadala jsem si jako kapitán v dobrodružném filmu, když jsem stála ve špičce lodi, houpající se nahoru a dolů, a vyhlížela, zda přes vlny neuvidím gejzír vody tryskající k obloze. Nakonec jsme viděla nejen gejzír, ale dokonce i ploutev.
Měla jsem pocit, že velrybu honíme kolem celého ostrova, než jsme zahlédli plácnutí špičkou majestátního ocasu a spršku mořské vody. Pak velryba pokračovala ve své cestě na sever.



Delfíni byli vstřícnější. Vesele se proháněli kolem lodi, skákali, přibližovali se a zase se oddalovali a my jsme na sebe křičeli neustále:“ Jedna hodina! Čtyři hodiny! Dvanáct hodin! Za Tebou!“ a jednou rukou jsme se přidržovali té části lodi, která byla zrovna po ruce. Cestou zpátky k ostrovu se vlny zmenšovaly a ztrácely, a když jsme zase přejeli přes korálový útes, do mělké tyrkysové vody k rejnokům, byla voda zase jako zrcadlo. 

Žádné komentáře: