pátek 13. března 2009

Vanity Fair

Jako flotila opilých korábů vplouvající do přístavu, kolébaly se, klátily a klopýtaly na podpatcích, které módní návrháři vyhnali do závratných výšek, návštěvnice fashion weeku po Tuilerie. Défilé Chloé bylo jen pro pozvané a už samotná fronta u vstupu vypadala jako extravagantní módní přehlídka. Všichni se předháněli v nápaditosti svých oblečků, mnozí vypadali, že se oblékali poslepu, mnozí jako oživlé figuríny z výloh na Avenue Montaigne, jedné z nejdražších ulic Paříže. I když převládala černá s šedou, občas v davu zazářil gejzír křiklavých, nezkombinovatelných (i když zkombinovaných) barev. Někteří přišli naboso, někteří v kožichu a někteří tak i tak.

Fotografové se věnovali odpolední rozcvičce, nejčastěji dřepům, cvakali spouštěmi a vykřikovali, jak to všem sluší; nad davem čněly chlupaté mikrofony.
Za bariérou, ve výsostném království pozvaných se všichni líbali na tváře, jak se ve Francii sluší a častovali se anglickými frázemi, jak se na týdnu módy sluší a po očku sledovali hledáčky fotoaparátů, v naději, že se při zítřejším listování módními plátky najdou.

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

A tak me napada, jestli jsi si tez vymohla pozvani a sla se podivat, co se tam bude dit dal?

Ptáče řekl(a)...

Ač jsem moc moc chtěla, tak mě dovnitř nepustili:(. Zkusila jsem to, ale ochranku jsem neukecala.

kristinka řekl(a)...

to je uplne jako pohadka na dobrou noc :)

Anonymní řekl(a)...

velká škoda, jistě to bylo veselé a hravé jako modely pozvaných - celebrita na celebritě, spoře oděná křížící se párátka vychrtlých modelek na molu... Muselo to bejt fakt úža...