pátek 10. října 2008

Ztráty a nálezy

Ztratila jsem se ve výtahu. Tedy ve výtazích, abych byla přesná. Šifru C 2108 jsem nerozluštila jako 21. patro, červený výtah, ale jako 7. patro, zelený výtah – tam jsem se totiž byla zapisovat. Celé Centre Pierre Mendés na Tolbiacu vypadá zevnitř jako předimenzované garáže. Barevné výtahy jsou doprovázené stejně barevnými pruhy na zdech a nízkými stropy se zářivkami zabudovanými po straně.
Zvenku jsou to tři hnědé skleněné krychle s oblými hranami naskládané na sobě a s věčným davem pokuřujících studentů.
Když jsem svůj pozdní příchod omlouvala spletitostí výtahů, všichni se zasmáli a profesorka odtušila, že se to stává celkem pravidelně a že se dá v devátém patře přestoupit.
Seznam předmětů, které si můžu zapsat není nijak bohatý a ještě ke všemu se všechny zajímavé předměty nakumulovaly do druhého semestru, v seznamu pro první semestr se skví takové lahůdky jako je Správní právo nebo Individuální pracovněprávní vztahy. Ze sestavování rozvrhu se vyklubal hlavolam, zvlášť, když jsem zjistila, že středa/úterý znamená středa a úterý, a ne středa, nebo úterý, jak jsem naivně předpokládala. Škola se najednou protáhla a to ještě nemám zapsané semináře. Na to je třeba vystát frontu. Celé je to spíš sportovní disciplína, připomínající orientační běh.Musím oběhnout každé patro, najít všechny nástěnky, opsat předměty a začít si lámat hlavu, jak je všechny zkombinovat. Zatím to celé připomíná spíš postup Pejska s Kočičkou při vaření dortu.

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Koukam, ze chlapci jeste nevymysleli internet, co? Jediny informacni system by to hrave vyresil. Holt, Francouzi...

Jak to tak popisujes, tak i prestavam mit chut se tam kdy podivat.

Anonymní řekl(a)...

O přestupování ve výtahu slyším prvně :)

pseudointelektualka řekl(a)...

já znám přestupy z výtahy na výtah jenom z Nemocnice na Homolce. tam je to taky vyhlášený.

Ptáče řekl(a)...

Tomáš: Přece si nenecháš ujít Eiffelovku! Přijeď sem udělat informační revoluci;).

kristinka řekl(a)...

ja myslim, ze sestavovani rozvrhu probiha vsude podobne a nikdy to neni extra zabavne :)
nicmene je pravda, ze internet helps :)

Unknown řekl(a)...

Ja tedy nevim, ale vetsinou s tvorbou rozvrhu nemam problem - vseho vsudy hodka na skype (s kolegy) a v KOSu a je vyresino.

I kdyz ano, neni to vsude tak zabavne. Zvlaste, kdyz vas KOS po kazdych 30 sec neaktivity odhlasi. To by se jeden pak potrhal smichy, kdyz se uz po padesate prihlasuje.

Nebooj, nenecham si ujit tu malickatou rozhlednu. ;)