pátek 31. října 2008

Cukrová vata

Za dvojím přestoupením a patnácterými zastávkami se rozkládá království desítek disneyových postaviček, věčně usměvavých lidí a růžového zámku s pěknou řádkou věžiček, království, které jakoby právě vypadlo ze známého loga, objevujícího se neděli co neděli za Rychlou rotou a Kačerovem.
Konec října je v Disneylandu ve znamení Halloweenu a tak se mezi všudypřítomnými dýněmi proplétali nejen mickeymousové a minnie (soudě podle černých kulatých uší, které jim seděly ve vlasech), ale i různě a hrůzně nalíčené dětské obličeje, čarodějnice, kovbojové i princezny.
Kolem parku, který není ani velký, ani malý, jezdí vláček . Objíždí všechny země (Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Discoveryland) a vesele přitom vyhrává.
V plné sezóně musí být nejdobrodružnější fronty, my jsme se bez nich sice také neobešli, ale díky roční době jsme zvládli horskou dráhu, projížďku na lodičkách pirátskou jeskyní, jablko v karamelu i několik dalších atrakcí.

Balónky povlávají ve vzduchu, v ulicích se prochází Goofy, Balú, kapitán Hook nebo Strýček Skrblík a celé je to cukrové a rozjásané, ale má to své kouzlo, i když už jeden nevěří na skřítky. Když se hned po příchodu otevře pohled na zámek Šípkové Růženky, s trochou štěstí zalitý sluncem, člověk se neubrání nadšení.

2 komentáře:

Jan Kropik řekl(a)...

Zavist! Tady jen hrstka dobrych masek, ale zato prehrsel opilych lidi. Kansas

Anonymní řekl(a)...

(Seděly. Smažu, až opravíš. ;))