sobota 7. února 2009

Teese-ing

Lampičky tlumeně osvětlovaly stolky, světlo tak tak dosáhlo na sametově červené polstrování. U každého boxu se chladila láhev šampaňského. Součástí každého, i toho studentského, vstupného byla sklenice bublinek. Na oponě svítilo stříbrně jméno Dita.
To, že je Dita von Teese, novodobá pin-up girl, v pařížském kabaretu Crazy Horse jsem se dozvěděla náhodou, když jsem zapnula televizi a hlavní zprávy vypadaly jako scéna filmu ze zlaté éry Hollywoodu, jen v barvě.
Dita svá tři svůdná, rafinovaná a do každého detailu promyšlená čísla (to slavné, ve kterém se koupe v e sklenici ne Martini mezi nimi bohužel nebylo) předvedla jako součást kabaretu.. Na pódiu se střídala s perfektně secvičenými, neuvěřitelně pružnými tanečnicemi, oblečenými hlavně do osvětlení. Každé číslo uvozovala sekvence v té nejlepší bondovské titulkovské tradici Největší potlesk ale překvapivě nesklidily Ditiny korzety, ani řada cínových vojáčku, kteří byli odění po francouzsku – tedy spoře, zato s huňatou čepicí na hlavě. Bouřivý aplaus následoval dva stepaře, kteří volně, zdánlivě zcela lehce přecházeli se staccatovou kadencí od Labutího jezera k Freddiemu Mercurymu.
Dita von Teese bude v Crazy Horse vystupovat do 15. února, ale kabaret stojí sám o sobě za návštěvu, koneckonců je to malý kousek té údajně neustále se bavící Paříže.

Žádné komentáře: